phpbb-auction.com Forum Index phpbb-auction.com
Download, Support, Documentation
 
Donate to phpbb-auction.com to support the project


phpbb-Auction
  Home
   - News
   - Bug report/Patches
   - Future Features
  Demo
  Downloads
   - Version 1.3m  (Core /Lang /Mods)
   - Version 1.2m  (Core /Lang /Mods)
   - Version 1.0m  (Core /Lang /Mods)
   - All
  Services
  Documentation
   - Features
   - Documents
   - How-Tos
   - About
  Support
   - English
   - German
  Development
   - Changlog
   - Requests
   - Team
   - CVS
  Community
   - Website of the Month
   - Websites
   - Community Forum
   - Member

Navigation
FAQFAQ
SearchSearch
UsergroupsUsergroups
RegisterRegister
ProfileProfile
Log in to check your private messagesLog in to check your private messages
Log inLog in

Forum
Changing start time auctions
Sun Feb 07, 2010 4:33 am FR
Easy: what code to use to update sql table?
Fri Oct 16, 2009 8:39 am guyb
Unlimited products(downloads)
Wed Oct 14, 2009 7:09 pm hoimyr
Seller chooses currency
Sun Oct 11, 2009 8:00 pm hoimyr
Cant select end date without getting error
Sun Oct 11, 2009 6:43 pm hoimyr

About
Author: FR
Credits:
Brookfresh, Brad Lawryk, Crogon, DaMysterious, EklipzeDesigns, ML, musashi, phpBB Group, phpBB-Auction-Team, php-styles, sanman, Tel, Vampy, wGEric

Supported Sites





Statistics
User: 17479
Posts: 18401
Latest User: hilary8083

no additional thumbs

 
Post new topic   Reply to topic    phpbb-auction.com Forum Index -> Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Lcars85296
Small-Cap Auctioneer
Small-Cap Auctioneer


Joined: 17 Mar 2005
Posts: 17
Location: Arizona

PostPosted: Tue May 03, 2005 8:59 am    Post subject: no additional thumbs Reply with quote

I installed a new phpBB 2.0.14 and only auction 1.3m, no other mods.
Set up using no GD
allow image upload
jpg, png, gif
Gallery activation - yes
Amount of gallery pic - 2
Gallery columns - 3
thumbnail - Normal
no watermarks.
all permissions set and folders chmod 777

The main picture shows but none of the gallery pictures. If I change to GD1, GD2 or auto, I get the gallery but no pics just red x.
The picture upload main config detected GD2 on the server, but I could never get a pic to show up, only with No GD. The server claims to have GD 1.6.2 or higher, with jpg, png, wbmp support.
I can live without the GD but need the gallery. It said that GD was not needed for the gallery. Is that true?

http://www.dolltalkauctions.com/auction/auction.php

I also just noticed that the server is running safe mode, I will see if they will change that. I am not sure if that would cause the problem.
_________________
"A witty saying proves nothing."
- Voltaire (1694-1778)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FR
Site Admin
Site Admin


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 1764
Location: root directory

PostPosted: Tue May 03, 2005 8:19 pm    Post subject: Reply with quote

for all image-issues try to get Mr.Luc - hes the image-pro.
_________________
Want to say thank you. Use my Amazon Wishlist
Meet the world on movie-on.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Lcars85296
Small-Cap Auctioneer
Small-Cap Auctioneer


Joined: 17 Mar 2005
Posts: 17
Location: Arizona

PostPosted: Wed May 04, 2005 3:55 am    Post subject: Reply with quote

I guess you can't have a gallery without GD.

Looking over the pics_offer_view.php I noticed: if gd is not enabled ( of falsely enabled !!!) we do not allow the user to use the gallery!!!

Bummer!
Is there a way to allow the Gallery with no GD? It seems to check the GD version in too many spots for me to find them all and change the values.

Thanks.
_________________
"A witty saying proves nothing."
- Voltaire (1694-1778)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Lcars85296
Small-Cap Auctioneer
Small-Cap Auctioneer


Joined: 17 Mar 2005
Posts: 17
Location: Arizona

PostPosted: Thu May 05, 2005 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

Figured out how get the gallery without gd.

Poor dialup people.. should have high speed. Very Happy
_________________
"A witty saying proves nothing."
- Voltaire (1694-1778)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
FR
Site Admin
Site Admin


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 1764
Location: root directory

PostPosted: Fri May 06, 2005 7:31 am    Post subject: Reply with quote

can you give us some info about your solution?
maybe other people have the same issue.
_________________
Want to say thank you. Use my Amazon Wishlist
Meet the world on movie-on.com
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
Lcars85296
Small-Cap Auctioneer
Small-Cap Auctioneer


Joined: 17 Mar 2005
Posts: 17
Location: Arizona

PostPosted: Sun May 08, 2005 6:49 am    Post subject: Reply with quote

I will try and remember all that I tried.

Open auction/graphic_files/pics_offer_view.php

Find: Line 41

if($auction_pic_config['gd_version'] > 0)

Change to:

if($auction_pic_config['gd_version'] >= 0)


Find: Line 49

$auction_pic_config['allow_thumb_gallery'] = 0;

Change:

$auction_pic_config['allow_thumb_gallery'] = 1;


Find: Line 236

($auction_pic_config['gd_version'] > 0))

Change to:

($auction_pic_config['gd_version'] >= 0))


Find: Line 305

if($auction_pic_config['gd_version'] > 0)

And Replace with:

//gd is not enabled so we have to calculate width and height of the thumbnail picture
// we check the height and width to determine if picture has to be resized.
if (($pic_pop_width > $auction_pic_config['auction_offer_main_size']) or ($pic_pop_height > $auction_pic_config['auction_offer_main_size']))
{
// the picture exceeds the max-size of the main-offer picture and
// its a landscape
if ($pic_width > $pic_height)
{
$pic_thumb_width = $auction_pic_config['auction_offer_thumb_size'];
$pic_thumb_height = $auction_pic_config['auction_offer_thumb_size'] * ($pic_height/$pic_width);
}
else // its a portrait
{
$pic_thumb_height = $auction_pic_config['auction_offer_thumb_size'];
$pic_thumb_width = $auction_pic_config['auction_offer_thumb_size'] * ($pic_width/$pic_height);
}
}
else
{
// the picture is smaller than the defined size of the main-offer picture
$pic_thumb_height = $pic_height;
$pic_thumb_width = $pic_width;
}
// end thumb no gd


if($auction_pic_config['gd_version'] >= 0)



Find: Line 311

$auction_offer_picture = '<img src="'. $picture_url_thumb . '" alt="' . $pic_desc . '" title="' . $pic_desc . '" galleryimg="no" border=0 class="iexbutton" onmouseover="this.className=\'iexbuttonover\'" onmouseout="this.className=\'iexbutton\'" onmousedown="this.className=\'iexbuttondown\'" />';
}
else

Replace else with:

elseif ($auction_pic_config['gd_version'] > 0)


Find: Line 315

} // there is no else because boards with no gd we don't have a gallery

Add Before:
else
{
$auction_offer_picture = '<img '.$style.' src="'. $picture_url_thumb . '" width="' . $pic_thumb_width . '" height="' . $pic_thumb_height . '" alt="' . $pic_desc . '" title="' . $pic_desc . '" galleryimg="no" border=0 />';
}



I was able to get thumbnails working and size with the control panel settings.
I am not very good at php so there probably is a better way.
I tried to allow for GD1 and GD2 to still function.
_________________
"A witty saying proves nothing."
- Voltaire (1694-1778)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    phpbb-auction.com Forum Index -> Support All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


phpbb-auction.com - Developed by www.digital-media-lab.com
Sponsored by: www.globibo.com - www.learn2go.de - www.talentone.org - www.language-school.in - www.ping-ke.cn